Bekijk de online versie
  NHG  

Nieuwsbrief voor professionals - juli 2016

 
 
 
Nieuw: digitaal invulbare model-werkgeversverklaring
Samen met geldverstrekkers en financieel adviseurs werken wij continu aan het stroomlijnen van het hypotheek-acceptatieproces. Een recent resultaat is de vernieuwde NHG model-werkgeversverklaring, een interactieve PDF die de werkgever digitaal kan invullen.
»  Dat is goed nieuws
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
MCD van kracht: aanpassingen in NHG-regelgeving
Donderdag 14 juli 2016 was het zover en zijn de aangekondigde wetswijzigingen als gevolg van de Europese richtlijn Mortgage Credit Directive (MCD) in werking getreden. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft met ingang van dezelfde datum de NHG-regelgeving aangepast, zodat deze in lijn is met de wet.
» Wat is gewijzigd?
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
"Een gezonde woningmarkt is gebaat bij balans"
De woningmarkt heeft zich de laatste maanden grotendeels hersteld en er ontstaan zelfs wat ongewenste overspannen situaties. Wij zien ontwikkelingen die tot uitdagingen leiden. Hierover publiceerden wij onlangs een artikel in InFInance Magazine.
» Lees het artikel
 
 
Ruimte creëren voor zzp’ers
De aanschaf van een eigen woning is voor veel zzp’ers een uitdagende taak: het afsluiten van een hypotheek is moeilijker en duurt langer dan bij werknemers die een vast contract hebben. Dit kan en moet verbeterd worden. Daarom werkt het WEW samen met geldverstrekkers en intermediairs aan een oplossing die zzp’ers betere toegang tot verantwoorde financiering van een eigen woning geeft.
» De hypotheekaanvraag kan duidelijker en simpeler
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Kwartaalcijfers bekend: buffer voor onzekere tijden groter 
Het WEW fondsvermogen is in het tweede kwartaal verder toegenomen. Daarmee wordt de buffer voor onzekere tijden groter en kunnen wij zekerheid blijven bieden aan woningeigenaren en de financiële markt.
»  Lees het kwartaalbericht
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin
Copyright © 2016 Nationale Hypotheek Garantie