Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #2
29 juli 2019
NHG start pilot met Arbeidsmarktscan
Mensen met een flexibel inkomen krijgen meer mogelijkheden
Marcel Sippekamp, Sr. Productmanager bij NHG: “De Arbeidsmarktscan, die zicht geeft op carrièreperspectieven en de verwachte bestendigheid van het inkomen, is beschikbaar voor alle flexwerkers, maar wordt op dit moment slechts door enkele geldverstrekkers voor leningen zonder NHG aangeboden. De doelgroep die voor deze scan in aanmerking komt past bij de missie van NHG om samen met de markt bij te dragen aan verantwoorde woonfinanciering voor consumenten. NHG start daarom eind dit jaar een pilot met negen geldverstrekkers waarbij ook de Arbeidsmarktscan wordt geaccepteerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er voor alle mensen met een flexibel inkomen een nieuwe maatstaf komt waarvan ook ZZP’ers en freelancers profiteren.”
» Lees meer
 
Delen
 
 
Energie in je hypotheekadvies
Wil je ook bijdragen aan de doelstelling om 1,5 miljoen bestaande woningen te verduurzamen? Dat kan! Door elke klant actief te wijzen op de mogelijkheid om  (toekomstige) energiebesparende maatregelen te financieren. Heb je klanten die hun woning willen verduurzamen, zonder precies te weten hoe? Dan kan het Energiebespaarbudget de ideale oplossing zijn om de hypothecaire financiering hiervan te realiseren.
» Lees meer
 
Delen
E-learning: deelnemer aan het woord
Het is bijna een jaar geleden dat NHG een e-learning variant heeft gelanceerd van de trainingen woningbehoud en acceptatie met NHG. Tot nu toe zijn er zo’n 700 deelnemers geweest die gebruik hebben gemaakt van deze leervariant om hun kennis over NHG bij te spijkeren en hun SEH-PE punten te behalen. Hoe wordt de e-learning ervaren? We vroegen het aan René Kluts, Senior Rayonmanager bij BLG wonen.
» Lees meer
 
Delen
 
Hypotheek voor uitzendkrachten
De Perspectiefverklaring biedt een oplossing
Voor uitzendkrachten met een flexibel inkomen is het vaak lastig om in aanmerking te komen voor een hypotheek. De Perspectiefverklaring biedt echter een oplossing. Sinds kort is het voor meer uitzendkrachten mogelijk een Perspectiefverklaring aan te vragen via hun werkgever. Hiermee kunnen zij een hypotheek aanvragen bij een groot aantal geldverstrekkers. Uitzendbureaus kunnen al twee jaar lang zelf gecertificeerd worden om aan hun uitzendkrachten een Perspectiefverklaring te verstrekken. Met de komst van de Externe Perspectief Taxateur komt er een tweede mogelijkheid bij. Hierdoor kunnen ook andere niet gecertificeerde uitzendbureaus voor hun uitzendkrachten een Perspectiefverklaring aanvragen.
» Lees meer
 
Delen
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2019 Nationale Hypotheek Garantie