Per 1 januari 2020 gelden voor het verkrijgen van NHG nieuwe V&N Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsflits
 
30 december 2019

Beste professional,
De nieuwe Voorwaarden en Normen (V&N) voor 2020 zijn definitief. Ook dit jaar zijn we er, in samenspraak met ketenpartners, in geslaagd om tal van verbeteringen door te voeren.

In deze nieuwsflits blikken we alvast vooruit en zetten we de belangrijkste veranderingen in de regelgeving op een rij.
» Bekijk hier de V&N 2020-1
 


Borgtochtprovisie en kostengrenzen
De toegankelijkheid van NHG vinden wij belangrijk, daarom is de borgtochtprovisie zo laag als het kan, maar zo hoog als nodig. Voor 2020 is de borgtochtprovisie vastgesteld op 0,7%. Zo houden we het fonds nu en in de toekomst financieel gezond.

De kostengrens stijgt vanaf 1 januari naar € 310.000. Wordt er geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen? Dan is de maximale kostengrens € 328.600.
 

Passende provisie
De klant betaalt vanaf 1 januari bij het oversluiten van een NHG-lening alleen borgtochtprovisie over het deel dat hij meer wil lenen. Oversluiten volgens Artikel B4 is hiermee komen te vervallen.
 

Kostengrens versus leengrens
Voor meer uniformiteit binnen de V&N gaat de kostengrens bij het aankopen van een woning ook gelden voor oversluiten. Door deze wijziging is het niet meer mogelijk om een lening van niet-NHG over te sluiten naar NHG als de woningwaarde hoger is dan de kostengrens.

Daarnaast is het bij oversluiten niet meer verplicht om de bijkomende kosten mee te financieren. Het is toegestaan om deze uit eigen middelen te voldoen, zodat de kostengrens volledig kan worden benut voor de uitstaande lening.

 
Volg het gratis webinar op 19 november!

Wil je snel op de hoogte zijn van de belangrijkste wijzigingen in de V&N? Volg dan het gratis webinar op dinsdag 19 november om 12.00 uur.

» Meld je hier aan
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2019 Nationale Hypotheek Garantie