Het belangrijkste NHG nieuws op een rij  Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
NHG Nieuws
 
Editie #1
25 juni 2020

NHG verlengt coronamaatregelen  
NHG onderzoekt doorlopend, mét en voor de markt, op welke manier woningeigenaren (tijdelijke) ondersteuning nodig hebben als gevolg van de coronacrisis, om daarop te kunnen anticiperen met aangepaste of nieuwe maatregelen. Eén van die maatregelen is het tijdelijk vereenvoudigen van de aanvullende borgtocht; de Woonlastenfaciliteit (WLF). De WLF houdt in dat de borgstelling verruimd wordt ter hoogte van de oplopende betalings-achterstanden. Hierdoor kan een klant een moeilijke periode overbruggen, zodat de woning kan worden behouden.  

De afgelopen periode is door de markt veelvuldig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Gezien de huidige marktomstandigheden is daarom besloten om de tijdelijke regeling met drie maanden te verlengen. Lees op onze website over de mogelijkheden, voorwaarden en vereisten. 
» Lees meer
 
 
Verduurzamen in de praktijk
"Met een warmtepomp proberen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu"
Wanneer het op energiebesparende voorzieningen aankomt, denk je misschien al snel aan zonnepanelen. Er zijn natuurlijk nog meer opties waarmee je kan bijdragen aan een beter milieu, zoals een warmtepomp. Mark Peters is Senior HR adviseur bij NHG en hij heeft onlangs een warmtepomp laten installeren. Waarom de keuze voor een warmtepomp? En welke ervaringen heeft hij hiermee? 
» Lees het verhaal van Mark
 
 
Het gemak van een e-learning
Actueel in de markt
Weet jij wanneer je wel en niet kan oversluiten naar NHG? En krijg je veel vragen van klanten hierover?  Via de e-learning acceptatie NHG-financiering ben je snel op de hoogte van deze en andere (nieuwe) mogelijkheden met NHG. Ook behaal je 3 SEH PE punten als je de training volgt:
» Lees meer
 
 
Keuzehulp: snel het juiste inkomensinstrument voor jouw klant 
Maak als hypotheekadviseur nu gebruik van de Keuzehulp Bepaling Inkomen. Daarmee vind je snel het juiste instrument voor de bepaling van het inkomen.   Het beantwoorden van enkele vragen over het arbeidscontract is voldoende. Je ziet dan meteen welke stukken vereist zijn voor de hypotheekaanvraag. 
 
De keuzehulp is geschikt voor elke klant met een inkomen uit arbeid. Van een klant in loondienst tot een zelfstandig ondernemer, van een uitzendkracht tot een klant met meerdere inkomensbronnen. Daarnaast zijn alle gangbare vormen van arbeidscontracten meegenomen. 
» Lees meer
 
 
NHG in de media
Carla Muters: hypotheekadviseur kan in crisis bredere rol pakken
Als de coronacrisis de woningmarkt raakt en grote groepen woningbezitters in betalingsproblemen komen staat NHG in de frontlinie. Zo ver is het nog niet’, vertelt bestuurder Carla Muters tegen KopMunt. Toch doet ze alvast een oproep aan adviseurs om de banden met hun klanten aan te halen. 
» Lees meer
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2020 Nationale Hypotheek Garantie