Wat kan NHG doen voor consumenten in coronatijd? Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
NHG Nieuws
 
Editie #1
9 juli 2020

NHG biedt een vangnet tijdens coronacrisis 
Heb je een hypotheek met NHG en wordt het betalen van je lening lastig, of dreigt dat lastig te worden? NHG kan je in zulke situaties, samen met jbank of hypotheekadviseur, helpen om je lening weer betaalbaar te maken zodat je je woning kunt behouden. Juist in tijden van crisis staan we voor mensen klaar, zo ook bij het coronavirus.  

We hebben daarom sinds 15 april de Woonlastenfaciliteit (WLF) tijdelijk vereenvoudigd. De WLF is bedoeld als oplossing voor tijdelijke financieel moeilijke situaties, bijvoorbeeld als je je baan verliest, arbeidsongeschikt wordt, je jouw relatie beëindigt of als je partner komt te overlijden. Voorlopig kan de WLF ook toegepast worden als je de hypotheeklasten niet kan dragen vanwege de coronacrisis. Je geldverstrekker bepaalt of en onder welke voorwaarden je gebruik kunt maken van deze regeling. 

De afgelopen maanden is veel gebruik gemaakt van deze mogelijkheid, en zijn ruim 1000 gezinnen geholpen om deze lastige periode te overbruggen. Gezien de huidige marktomstandigheden is daarom besloten om de tijdelijke regeling met drie maanden te verlengen. De belangrijkste wijzigingen zijn: 
  • De geldverstrekker moet toetsen of het wel verantwoord is voor jou om een tijdelijke betaalpauze in te lassen of te verlengen. De geldverstrekker bepaalt zelf de manier waarop getoetst wordt; 
  • Er kan 6 maanden gebruik gemaakt worden van de regeling, per klant. 
 
Kun je de maandelijkse lasten van je lening niet meer betalen, door de coronacrisis of een andere onverwachte situatie? Dan doe je er goed aan zo snel mogelijk contact op te nemen met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Deze kan helpen en samen met je naar mogelijke oplossingen kijken. 
» Lees meer 


 

 

Geen vast contract, uitzendkracht of ondernemer: wel een hypotheek 

Heb je een tijdelijk contract, ben je uitzendkracht of ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten? Ook in coronatijd zijn er mogelijkheden om een hypotheek met NHG af te sluiten.

Tijdelijk contract
Heb je een tijdelijk contract en krijg je geen intentieverklaring? De Arbeidsmarktscan kijkt verder dan je huidige contract en neemt ook jouw kansen op de arbeidsmarkt in coronatijden in de toekomst mee. 

» Lees meer
 

Uitzendkracht
Dan kun je met een perspectiefverklaring al na 1 jaar, op basis van je huidige inkomen, een lening met NHG krijgen. Het uitzendbureau kan ook nu goed inschatten wat jouw mogelijkheden zijn om aan de slag te blijven in deze tijd. 

» Lees meer
 

Ondernemer
Als jij kunt aantonen dat de omzet en het resultaat slechts tijdelijk zijn gedaald als gevolg van het coronavirus, dan kunnen beoordelaars besluiten om de resultaten uit deze periode niet (volledig) mee te nemen bij de financieringsaanvraag. In plaats daarvan kunnen zij het ondernemersinkomen baseren op de periode voor en na deze ‘coronadip’. Dit is per 1 augustus 2020 van toepassing op alle hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie. 

» Lees meer
 
 
NHG in de media
"Duurzaamheid speelt steeds grotere rol bij aanvraag hypotheken"
Banken en andere hypotheekverstrekkers proberen scherper te zijn op het verduurzamen van huizen tijdens een hypotheekadvies. De Rabobank neemt het sinds kort standaard mee bij ieder gesprek. Triodos gaat nog verder en geeft een lager hypotheekbedrag als het huis energielabel C of lager heeft. ,,De maandlasten van een onzuinige woning zijn gewoon hoger.” 
» Lees meer
 
 "NHG belooft ondernemers bij te staan in crisistijd"
Ondernemers die door de coronacrisis financieel worden geraakt, hoeven niet bang te zijn dat het veel moeilijker wordt om een hypotheek af te sluiten als ze een huis willen kopen. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) werkt aan een oplossing waarbij de tijdelijke omzetdip door de crisis bij de aanvraag buiten beschouwing kan worden gelaten. 
» Lees meer
 
 

Verduurzamen in de praktijk 
"Met een warmtepomp proberen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu"
Wanneer het op energiebesparende voorzieningen aankomt, denk je misschien al snel aan zonnepanelen. Er zijn natuurlijk nog meer opties waarmee je kan bijdragen aan een beter milieu, zoals een warmtepomp. Mark Peters is Senior HR adviseur bij NHG en hij heeft onlangs een warmtepomp laten installeren. Waarom de keuze voor een warmtepomp? En welke ervaringen heeft hij hiermee? 
» Lees het verhaal van Mark
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2020 Nationale Hypotheek Garantie