Het belangrijkste NHG nieuws op een rij  Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
NHG Nieuws
 
Editie #1
15 september 2020
Gemak door Inkomensbepaling Pensioen 
De meeste mensen veranderen tijdens hun carrière wel een aantal keer van werkgever. Dit betekent dat ze soms bij verschillende pensioeninstanties pensioen opbouwen. Maar van welk pensioenbedrag moet je uitgaan bij de hypotheekaanvraag? Dit zal voor veel adviseurs een herkenbare vraag zijn.

De Inkomensbepaling Pensioen (IBP) geeft antwoord op deze vraag. Met de IBP wordt het bestendige pensioeninkomen bij AOW-leeftijd en, indien van toepassing, ook vóór AOW-leeftijd geautomatiseerd berekend op basis van de gegevens van het MijnPensioenOverzicht (MPO). De tool verkort de doorlooptijd van de hypotheekaanvraag en het maakt het proces zorgvuldiger.

Doordat de rekentool IBP tot stand is gekomen in een samenwerking tussen geldverstrekkers, intermediairs, HDN en NHG, wordt door ketenpartners gebruik gemaakt van hetzelfde pensioenbedrag en ingangsdatum. Later deze maand wordt de pilot geëvalueerd, zodat deze bij succes breed kan worden uitgerold in de markt. NHG is van plan om IBP op te nemen in haar Voorwaarden & Normen 2021-1.  
» Lees meer
 
 
 
Interview: "wat een eyeopener dat er steeds meer maatwerk mogelijk is"
Al zo’n 1400 professionals hebben sinds de lancering 2 jaar geleden, een e-learning  over NHG gevolgd.  Wat vinden deelnemers van deze online trainingen?
We vragen het aan Jan van de Nieuwegiessen, Financieel Adviseur bij Staete hypotheken in Waalwijk. 
» Lees meer
 
Hoe help jij flexwerkers aan een hypotheek? Schrijf je in voor het webinar
Ontdek in 30 minuten hoe jij jouw klant met een flexibel of bepaalde tijd contract aan een verantwoorde hypotheek helpt. Volg donderdag 17 september 2020 om 14.00 uur het live webinar: Een hypotheek voor flexwerkers? De Arbeidsmarktscan en meer! 

De Arbeidsmarktscan biedt consumenten zonder vast arbeidscontract meer kans op een hypotheek op basis van hun kansen op de arbeidsmarkt. In gesprek met Ben Rogmans (Arbeidsmarktkansen.nl), Fleur Kroonbergs (Hypotheekshop) en Marcel Sippekamp (NHG), bespreekt presentatrice Janneke Willemse onder andere: 

  • Hoe werkt de scan? 
  • Hoe kun je de scan toepassen in de praktijk? 
  • Hoe verhoudt de Arbeidsmarktscan zich tot andere inkomensinstrumenten? 
  • Hoe werkt het wanneer mijn klant meerdere dienstverbanden naast elkaar heeft? 
  • Mijn klant is recent meer gaan werken (en dus gaan verdienen), is er meer mogelijk met de Arbeidsmarktscan? 

Tijdens het webinar kun je live vragen stellen. 
» Schrijf je in
 
 
“Wil je je huis ooit verkopen? Dan helpt het nu al te investeren in duurzame maatregelen.”  

Zwany
 van Brussel is makelaar en taxateur en adviseert haar klanten graag over het energiezuiniger en duurzamer maken van woningen. Met duurzame maatregelen is het volgens mij net als met cv’s en gaskachels vroeger. Had het huis een cv? Dan was dat niet per se een meerwaarde, maar alleen een gaskachel was wél een minderwaarde. Zo geldt ook dat zonnepanelen, dubbelglas en alle vormen van isolatie absolute pluspunten zijn, maar dat het ontbreken ervan een serieuze minderwaarde is. Dus wil je je huis ooit verkopen? Dan helpt het om nu al te investeren in duurzame maatregelen. 
» Lees het verhaal van Zwany
 
 
Voorgenomen wijzigingen Voorwaarden & Normen 2021-1 Vanaf 1 januari 2021 voert NHG een aantal wijzigingen door in de Voorwaarden & Normen. 
Op 3 september hebben we de belangrijkste voorgenomen wijzigingen gepresenteerd aan onze ketenpartners. Volg de link voor een overzicht van de voorgenomen wijzigingen, de presentatie en de Q&A. 

» Voorgenomen wijzigingen
 
Denk mee met NHG over zorgeloos en verantwoord wonen

NHG wil graag dat mensen zo zorgeloos mogelijk wonen. Daarom verkennen wij voortdurend, samen met de markt, mogelijkheden om woningeigenaren te ondersteunen waar dat kan. Een voorbeeld hiervan is de uitbreiding van ons vangnet door een tijdelijke vereenvoudiging van de aanvullende borgtocht, de Woonlastenfaciliteit (WLF), vanwege de coronacrisis.
 
Heb je suggesties hoe NHG nog meer kan bijdragen aan zorgeloos wonen? We horen het graag via verantwoordwonen@nhg.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de projecten waar we mee bezig zijn, van procesverbetering tot productontwikkeling, in alle mogelijke stadia van ontwikkeling? Kijk dan regelmatig op NHG Innoveert.

 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2020 Nationale Hypotheek Garantie