Tips en weetjes over een hypotheek met NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #2
15 juli 2021
Gaan jij en je partner uit elkaar?
Als je NHG hebt is het vaak mogelijk dat één van jullie in de woning blijft wonen. 
Ongeveer tweeënhalf miljoen gezinnen in Nederland zitten sinds de start van de coronacrisis regelmatig thuis. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 10% van de mensen hierdoor meer relatieproblemen ervaart. Dit leidt in sommige gevallen helaas tot een relatiebreuk.

Als je uit elkaar gaat of gaat scheiden, dan zijn er vaak zorgen over woonruimte. Maar als de hypotheek is afgesloten met NHG, dan bestaan er gelukkig diverse mogelijkheden om in het huis te blijven wonen. Ook als de hypotheeklasten in eerste instantie te hoog lijken voor jou of je ex-partner. Zo kan een deel van de hypotheek eventueel aangepast worden naar aflossingsvrij, kan de rente worden aangepast of kan de looptijd worden verlengd. 

Als jouw relatie eindigt is het in ieder geval van groot belang om zo snel mogelijk contact op te nemen met je hypotheekadviseur. Deze zoekt samen met jou, je geldverstrekker en eventueel NHG naar mogelijkheden om het huis en de hypotheek (verantwoord) te behouden.
» Lees meer
 
   
 
 
Heb je een koopwoning op het oog?
Vanaf 1 juli staat NHG een nieuw type taxatie van de woning toe.
Om een hypotheek te kunnen krijgen, heb je een taxatierapport van de woning nodig. Het taxeren van een woning kan je regelen via een taxateur, een hypotheekadviseur of geldverstrekker.

Vanaf 1 juli staat NHG naast de reguliere taxatie van de woning, waarbij de taxateur de woning bezoekt, een nieuwe en goedkopere type taxatie toe: de desktoptaxatie. Hierbij taxeert de taxateur de woning vanaf de computer.

Voor het gebruik van een desktoptaxatie gelden een aantal voorwaarden. Het geldt alleen voor de aankoop van een woning of het oversluiten van je hypotheek. Het geldt niet voor verbouwen of verduurzamen. Het hypotheekbedrag mag maximaal 90% van de marktwaarde bedragen.

Wil je weten of je gebruik kunt maken van een desktoptaxatie? Vraag je hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.
» Lees meer
 
 
 
Vanaf 1 juli kan een hypotheekaanvraag met NHG eenvoudiger, sneller en veiliger!
Bij een hypotheekaanvraag worden heel veel officiële stukken gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan een werkgeversverklaring, loonstrook, jaaropgaven en pensioenoverzicht.
Vanaf 1 juli kunnen dit soort documenten eenvoudiger, sneller en veiliger worden aangeleverd doordat er gebruik kan worden gemaakt van zogenaamde ‘brondata’. Dit betekent dat data rechtstreeks wordt opgehaald uit de plek waar de originele informatie is opgeslagen. Hierdoor kunnen er geen fouten of vertragingen ontstaan door menselijke tussenkomst. Bronnen die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld mijnoverheid.nl, mijnuwv.nl en mijnpensioenoverzicht.nl.
» Lees meer
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2021 Nationale Hypotheek Garantie