NHG update voor professionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NHG update voor professionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #3
1 oktober 2021
Nieuw model Taxatierapport Woonruimte 2021
Per 1 oktober wordt het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 geïntroduceerd. Dat betekent dat voor taxatierapporten die na 1 oktober worden opgesteld het nieuwe model van toepassing is. Het nieuwe model taxatierapport bevat vooral meer informatie over:
  • de (bouwkundige) onderhoudsstaat van de woning en eventuele funderingsproblematiek
  • erfpacht
  • de financiële situatie van de VvE
  • de energieprestatie van de woning
Het nieuwe model is volledig in begrijpelijke taal voor consumenten opgesteld. Daardoor kunnen zij de inhoud beter interpreteren en meenemen in hun (financiële) afwegingen.

Geeft het taxatierapport aanleiding om te gaan verduurzamen en weet je klant nog niet welke maatregelen nodig zijn? Met het Energiebespaarbudget kan je klant budget meenemen in de hypotheek, en kan hij later beslissen over de maatregelen. Wel zo makkelijk.
» Lees meer over verduurzaming
 
 
 
Herstructureren van een NHG-hypotheek
Er kan vaak meer dan je denkt!
Relatiebeëindiging is de meest voorkomende reden waarom consumenten een beroep doen op NHG. Maar ook andere veranderingen in de persoonlijke situatie, zoals arbeidsongeschiktheid of baanverlies, kunnen impact hebben op de betaalbaarheid van de hypotheek. Het herstructureren van de NHG-hypotheek kan dan uitkomst bieden.

NHG-bestuurder Carla Muters: “Juist in deze situaties kan NHG het verschil maken en kijken we naar de persoonlijke situatie”. Waar het nodig is, kan bijvoorbeeld een Uitzondering in Beheer (ook wel bekend als VUB) worden toegepast om tot een verantwoorde oplossing op maat te komen. Dit verzoek kan door de geldverstrekker vanaf medio oktober nog eenvoudiger worden ingediend, via een formulier in Mijn NHG.

Wil je meer weten, of ben jij op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw klant? Neem contact met ons op via 030-550 05 20, we denken graag met je mee.
» Wat kun je als adviseur doen?
 
 
 
Maatwerkoplossing Inkomensverklaring Ondernemer
aangepaste werkwijze

Het gaat beter met de Nederlandse economie, maar de coronacrisis heeft nog steeds maatschappelijke gevolgen op het vlak van de arbeidsmarkt en inkomen. Zo ook voor ondernemers, die hierdoor getroffen zijn. Dit kan nog jaren van invloed zijn bij het bepalen van hun toetsinkomen bij een hypotheekaanvraag. Daarom is er al enige tijd een maatwerkoplossing bij het verkrijgen van een hypotheek voor ondernemers die door corona geraakt zijn.

Met deze aangepaste werkwijze voor de Inkomensverklaring Ondernemer, houden we rekening met de (tijdelijke) financiële gevolgen voor een ondernemer tijdens en na de coronaperiode. Als de ondernemer kan aantonen dat het een tijdelijke omzetdaling is, als gevolg van het coronavirus, dan kunnen beoordelaars besluiten om de mindere resultaten uit deze periode niet (volledig) mee te nemen bij het vaststellen van het ondernemersinkomen. Hiermee zorgen we ervoor dat ondernemers ook in en na deze coronaperiode toegang tot de woningmarkt blijven houden.
» Lees meer
 
Delen
 
 
Podcast! De toekomst van data en digitalisering 
inzicht, overzicht en vooruitzicht
Hoe ziet de toekomst van de hypotheeksector er uit in een steeds meer data-gedreven en online omgeving? Hoe zorgen we daarbij voor data-veiligheid? En wat betekent dit  voor de rol van de adviseur en consument? Dit zijn slechts enkele vragen die  aan bod komen in onze laatste podcast van het drieluik ‘de hypotheek zonder grensovergangen’. Een serie waarin onze bestuurders (Carla Muters en Arjen Gielen) samen met uiteenlopende experts in gesprek gaan over de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheeksector. Nieuwsgierig? 
» Luister de podcast
 
 
Tip! Webinar ‘Hypotheken aanvragen met Ockto data. Vandaag de dag & in de nabije toekomst’ 

Met één druk op de knop benodigde gegevens voor een hypotheek veilig opvragen bij verschillende instanties? Dat kan door gebruik van brondata! Ockto organiseert een webinar over dit onderwerp waar wij, samen met ING, als gastspreker aan deelnemen. Tijdens het webinar hoor je hoe jij je klant in een mum van tijd door het hypotheekproces kan loodsen. Dat betekent in de praktijk tijdswinst voor jou en sneller zekerheid voor je klant. Ook blikken we vooruit; wat zijn de plannen en ontwikkelingen op het gebied van brondata? Nieuwsgierig? Het webinar vindt plaats op woensdag 27 oktober. Achteraf terugkijken kan, schrijf je dan ook even in.                                                                                                     

Wil je meer weten over brondata? Beluister dan de NHG podcast 'De belofte van brondata' of download de infographic  op onze website:

» Schrijf je in
 
Delen
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2021 Nationale Hypotheek Garantie