Nieuws voor professionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #1
1 april 2022
Meld je aan voor de volgende ESB-kennissessie
Hoe kan de kwaliteit van het huidige woonbestand worden verhoogd,
met oog op de toekomst?
Het verduurzamen van woningen is sinds de enorme energie prijsstijgingen belangrijker dan ooit.
Arlette Arends (NHG) gaat samen met Casper Tigchelaar (TNO) en Eva van den Broek (Behavioural Insights) in gesprek hoe we dit proces kunnen versnellen en mensen hierin meekrijgen.

Benieuwd? Meld je dan nu aan voor de ESB-kennissessie:
Woensdag 6 april
9.15 - 10.30 uur 
» Ik meld me aan
 
 
 
Nieuw: het digitale NHG-certificaat 
Informeer jouw klanten met de handige uitleganimatie!
Woningkopers die een hypotheek met NHG afsluiten ontvangen kort daarna een welkomstbrief met informatie over NHG. In deze welkomstbrief staat vanaf komende maand ook een link naar een digitaal NHG-certificaat; de bevestiging van de hypotheekgarantie. Dit digitale certificaat vervangt het papieren NHG-certificaat. Niet alleen is het digitale document makkelijker te bewaren, maar ook een stuk duurzamer.

Het digitale NHG-certificaat is door de klant eenvoudig te downloaden op www.nhg.nl/welkom en kan van pas komen bij contact met NHG, de geldverstrekker of adviseur over de hypotheek met NHG.
Wil je jouw klanten hierover informeren? Je kunt hiervoor de uitleganimatie gebruiken waarin we laten zien hoe je het certificaat in enkele simpele stappen opvraagt.
» Bekijk de uitleganimatie
 
 
 
Meer gemak met de Inkomensbepaling Loondienst
Lever inkomensgegevens eenvoudiger en sneller aan
Een werkgeversverklaring die meerdere keren heen en weer gaat tijdens het aanvragen van een hypotheek. De ene keer vanwege het inkomen op de salarisstrook dat afwijkt ten opzichte van de werkgeversverklaring en de andere keer doordat een handtekening van de werkgever vergeten is. Zomaar twee voorbeelden van wat mis kan gaan bij het werken met de werkgeversverklaring. Dit is niet alleen tijdrovend, maar werkt ook frustrerend voor iedereen die betrokken is bij de aanvraag.

Met de Inkomensbepaling Loondienst (IBL) wordt het aanleveren van de inkomensgegevens eenvoudiger en minder foutgevoelig. IBL is een rekentool waarmee geautomatiseerd op basis van het UWV-verzekeringsbericht het inkomen wordt bepaald. Ook is de tool 24 uur per dag beschikbaar en is de klant niet afhankelijk van de werkgever die een werkgeversverklaring juist moet invullen. De IBL past binnen de ambitie van NHG om door de inzet van digitalisering het aanvragen van een hypotheek makkelijker, sneller en betrouwbaarder te maken.
» Lees meer over IBL met NHG
 
 
 
Kopers vergeten verduurzaming mee te financieren
De voordelen om verduurzaming mee te financieren bij de aankoop van een woning zijn groot. Veel kopers zijn zich daar niet van bewust, maar kunnen het in de huidige oververhitte woningmarkt ook niet opbrengen om hier aandacht voor te hebben. Zonde, want zonder extra stress voor kopers of nog meer werkdruk voor adviseurs is het eenvoudig mee te financieren in de hypotheek. De cijfers geven aan dat hier nog veel winst te behalen is. 
» Lees verder
 
 
 
Inkomensverklaring Ondernemer
Bekijk de aangepaste toetskaders per 1 april 2022
De toetskaders voor de Inkomensverklaring Ondernemer zijn geactualiseerd in samenwerking met de rekenexperts en geldverstrekkers. Het gaat hierbij vooral om een verduidelijking van de kaders en kleine aanpassingen. 

Zo zijn er geen stukken meer nodig voor balanscorrecties uit box III vermogen tot € 1.000. Voor het beoordelen van de cijfers moet voortaan een formulier worden aangeleverd over hoe de coronasteun in de cijfers is verwerkt.
  

In de toepassing van de toetskaders blijven we rekening houden met de financiële gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers. Op een aanvulling na, is hierin niets gewijzigd. Vanaf nu mag ook de accountant/fiscalist de definitieve status van de overheidssteun aantonen.
 
» Download aangepaste toetskaders
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 Nationale Hypotheek Garantie