Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #2
17 juni 2022
We zijn alweer bijna op de helft van het jaar en de zomer staat voor de deur,
een goed moment om je bij te praten over actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG. In deze editie onder meer; de planning van de nieuwe Voorwaarden en Normen en tips voor je klanten om de stijgende energielasten te dempen.

 
Tijdslijnen Voorwaarden en Normen 
Per 1 januari 2023 zullen nieuwe V&N van kracht zijn
Samen met de markt werken we er hard aan om verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen mogelijk te maken. Hiervoor worden regelmatig producten en diensten verbeterd, waar de V&N van NHG op worden aangepast. Per 1 januari 2023 zullen daarom nieuwe V&N van kracht zijn.

Benieuwd naar de tijdslijnen? Via de link hieronder lees je meer over belangrijke momenten in aanloop naar de nieuwe V&N.
» Lees meer
 
 
 
Onderzoek: Deel markt is nog niet bekend met oplossingen met NHG in beheersituaties
Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!
Uit onderzoek onder gebruikers van Mijn NHG blijkt dat ongeveer een derde van de geldverstrekkers en iets meer dan de helft van de hypotheekadviseurs nog niet bekend is met de mogelijkheid om een Verzoek Uitzondering in Beheer (VUB) aan te vragen bij NHG.

En dat is zonde, want een VUB kan uitkomst bieden als door een uitzondering op de NHG-regelgeving de lening verantwoord en duurzaam voortgezet lijkt te kunnen worden. Met een oplossing op maat beperken we kosten en risico’s voor alle betrokkenen én voorkomen we samen leed doordat woningen niet onnodig worden verkocht.

Deelnemers die door dit onderzoek bekend zijn gemaakt met de VUB geven in ruime meerderheid aan zich voor te kunnen stellen wel eens zo'n verzoek te zullen indienen. Wij zullen ons daarom de komende tijd extra inzetten om de mogelijkheden breder onder de aandacht te brengen van ketenpartners.

Ben je benieuwd in welke situaties een VUB ingediend kan worden? In dit artikel op onze website zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.
» In deze situaties kan een VUB uitkomst bieden

 

 
 
Erfpacht- en kortingsconstructies
NHG kijkt kritisch naar huidig beleid
We zien dat steeds meer gemeenten, woningcorporaties en commerciële partijen erfpacht- en kortingsconstructies aanbieden. Woningen met een constructie zijn vaak beter betaalbaar. Hierdoor wordt het voor meer consumenten mogelijk een woning te kopen.

In de praktijk blijken de constructies (onbedoeld) niet altijd in het belang van de consument te zijn. Sommige constructies kunnen ertoe leiden dat de koper in de toekomst in een ongewenste situatie terecht komt.

Als NHG willen we voorkomen dat consumenten risico lopen. Afgelopen jaar zijn we daarom kritisch gaan kijken naar ons beleid voor de beoordeling en goedkeuring van constructies in combinatie met NHG.
» Lees meer
 
 
 
Explosieve stijging energieprijzen
De stijgende energieprijzen raken ons allemaal. Ook jouw klanten. Sommigen komen zelfs in betaalproblemen. De verwachting is dat we langere tijd vastzitten aan de hoge energieprijzen. Wil je weten hoe je jouw klant kunt helpen?
» Woonlasten betaalbaar houden
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG