Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #3
29 september 2022
Voorwaarden & Normen 2023
Terugblik geslaagde ketenpartnersessie  
Begin september spraken wij tijdens een interactieve hybride sessie met ketenpartners over de voorgenomen aanpassingen aan de Voorwaarden & Normen per 1 januari 2023. De ontvangen feedback gebruiken we om de nieuwe V&N nog beter aan te laten sluiten op de behoefte van de markt. Ben je benieuwd naar een verslag van de sessie en antwoorden op gestelde vragen? Neem dan een kijkje op de V&N innovatiepagina. Daar vind je ook een overzicht van wat er gaat veranderen, en waarom.
» V&N 2023
 
 
 
Wil jouw klant verduurzamen?
Verbeterjehuis introduceert een nieuwe handige tool
Heb je ook klanten die hun huis beter willen isoleren, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen? Vanaf 3 oktober kunnen woningeigenaren op www.verbeterjehuis.nl gebruik maken van een nieuwe uitgebreide rekentool die helpt bij het kiezen van verduurzamingsmaatregelen. De rekentool is in opdracht van de overheid ontwikkeld door de markt en geeft invulling aan afspraken in het Klimaatakkoord om woningeigenaren te ontzorgen bij verduurzaming.

De 3D-keuzehulp geeft opties voor verbeterpakketten en inzicht wanneer een woning goed genoeg is geïsoleerd en geventileerd om aardgasvrij te worden. Ook kunnen woningeigenaren hier aanbieders voor de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen vinden. Benieuwd? Houd www.verbeterjehuis.nl in de gaten.
» Ga naar de zelfscan
 
 
 
Aangescherpt beleid beperkt risico's consumenten 
Nieuwe regels voor erfpachtpacht- en kortingsconstructies
Om het aanbod betaalbare woningen te vergroten bieden enkele gemeenten en commerciële partijen huizen aan met een erfpacht- of kortingsconstructie. Deze constructies zijn opgezet met de beste bedoelingen, maar vaak erg complex en kunnen in bepaalde situaties nadelig uitpakken voor de consument. Daarom heeft NHG richtlijnen opgesteld waar een erfpacht- of kortingsconstructie minimaal aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor NHG. De richtlijnen zijn ingegaan op
1 juli 2022 en we hanteren een overgangsbeleid voor bestaande constructies. 
» Lees meer
 
 
 
We ontmoeten je graag op HypoVak 2022
Op 6 oktober zijn wij met een stand aanwezig op de HypoVak in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Het thema is dit jaar ‘Business as (un)usual’; Welke zaken die voorheen ‘usual’ waren, vinden we nu ‘unusual’ en gaan we echt anders doen in de hypotheekketen? 
We ontmoeten je graag op de beurs of in onze stand om hierover van gedachten te wisselen!

Heb je nog geen ticket en ontvang je graag een gratis relatiekaart? Dat kan, laat het ons weten via communicatie@nhg.nl.
» Vraag een relatiekaart aan
 
 
Poll
Gebruik jij de Inkomensbepaling Loondienst of werkgeversverklaring?

Je klant koopt een huis. Dan wil je als hypotheekadviseur natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid geven. Dat is een hele uitdaging met de veelheid aan documenten die moet worden aangeleverd. Gelukkig zijn er ook alternatieven voor een groot aantal documenten, waardoor de doorlooptijd korter wordt. Denk aan de Inkomensbepaling Loondienst (IBL). Sinds 2018 kun je deze bij het aanvragen van een hypotheek met NHG ook gebruiken in plaats van de beruchte werkgeversverklaring. Ondanks de voordelen die de IBL biedt, zien we bij NHG toch nog veel werkgeversverklaringen langskomen. We zijn benieuwd naar jouw mening over de IBL versus de werkgeversverklaring.
» Ga naar de pollvraag
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG