Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #4
22 december 2022

Ken jij de nieuwe richtlijnen erfpacht- en kortingsconstructies?

Wat je als adviseur moet weten
Per 1 januari wordt de lijst met geaccepteerde erfpacht- en kortingsconstructies aangepast. Constructies die niet voldoen aan onze nieuwe criteria staan dan niet meer op de lijst. We hebben op een rij gezet wat dat betekent voor jou als adviseur.  
» Meer weten?
 
 
 
Nieuw: Financieringsoplossing met NHG voor kleine VvE's
Verduurzamen met de Stimuleringslening kleine VvE met borg van NHG
Voor appartementseigenaren is het niet eenvoudig om hun woning te verduurzamen. Grote struikelblokken zijn de onderlinge afstemming en besluitvorming binnen de VvE, achterstallig onderhoud, en het gebrek aan financiële reserves en collectieve financieringsmogelijkheden.
Om appartementseigenaren in kleine VvE’s toegang te bieden tot een verantwoorde financiering voor verduurzaming, hebben NHG en SVn de handen ineen geslagen. Met de introductie van de ‘Stimuleringslening kleine VvE met NHG’ helpen we VvE’s van 7 of minder leden met verduurzamen en wegwerken van achterstallig onderhoud. De VvE kan een gezamenlijke lening aanvragen met een garantie van NHG met een maximum van € 25.000 per appartement en keuze in de looptijd van de lening. 

Koopt of heeft jouw klant een appartement in een kleine VvE? Wijs hem dan op deze collectieve financieringsoplossing.
» Zo werkt het
 
 
 
Accepteren hypotheek op basis van alleen brondata 
Partijen tekenen samenwerkingsconvenant
Brondata worden binnen de hypotheekketen al enige tijd ingezet, maar het gebruik ervan blijft achter bij de verwachtingen. Een groot aantal ketenpartijen wil hier verandering in brengen. Zij hebben een samenwerkingsconvenant getekend. In dit convenant spreken zij af om per 1 januari 2025 een hypotheek op basis van alleen brondata geaccepteerd te krijgen voor een doorstromer met een loondienstverband. NHG accepteert al geruime tijd brondata, dus vanzelfsprekend staan wij achter deze ambitie.

Spreekt het jou ook aan om consumenten sneller en makkelijker door een hypotheekaanvraag te loodsen? Doe dan mee en stuur een mail naar HDN, rveld@hdn.nl. 
» Meer weten?
 
 
 
Verhoging toetsrente kan gevolgen hebben voor consument  
Waakzaamheid hypotheekadviseurs nodig om teleurstelling te voorkomen
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt elk kwartaal de toetsrente vast voor hypotheken met een rentevaste periode korter dan 10 jaar. Deze dient ter bescherming van te hoge maandlasten op langere termijn. Sinds lange tijd is deze ongewijzigd 5% gebleven, maar de verwachting is dat deze door stijging van de gemiddelde hypotheekrente zal worden verhoogd en dit kan gevolgen hebben voor consumenten.
» Meer weten?
 
 
 
Bekijk het Webinar Voorwaarden & Normen 2023  
In een kleine half uurtje bijgepraat!
Op dinsdag 13 december werd het 'NHG Voorwaarden & Normen in 2023' webinar uitgezonden. NHG-productmanagers Finn Grove en Marnix Scholte en financieel planner Rob Bar nemen in deze video de belangrijkste wijzigingen voor adviseurs door.

Wil je ook in korte tijd bijgepraat worden over de V&N 2023? Bekijk dan het webinar. 
» Bekijk het webinar
 
 
 
Kom jij werken bij NHG?
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's
Wil jij werken op het snijvlak van consumenten, overheid en marktpartijen? Met veel ruimte om grenzen te verleggen en oplossingen te ontwikkelen. Op weg naar een goed functionerende woningmarkt voor iedere Nederlander.

Wij zoeken nieuwe collega's; in het bijzonder: een senior beleidsadviseur, een data analist, een financial risk manager en een specialist dienstverlening service center.

» Word jij onze nieuwe collega?
 
 
 

Fijne feestdagen en

een goed 2023!

Een Kerst- en Nieuwjaarsgroet van alle medewerkers van NHG!
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG