Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #1
 3 april 2023
Marktbrede financieringsoplossing voor verduurzaming
NHG werkt samen met de markt aan een uniforme financieringsoplossing voor verduurzaming voor woningbezitters. We willen dat bestaande klanten makkelijk, snel en tegen minimale kosten de hypotheek kunnen verhogen voor energiebesparende maatregelen, en hiervoor bij elke hypotheekverstrekker terecht kunnen.
» Lees meer
 
 
 
In 12 minuten weet jij alles over de Arbeidsmarktscan 
Korte video
In deze video vertelt productmanager Marcel Sippekamp over de Arbeidsmarktscan. Na het bekijken van de video weet je voor welke klanten je de scan kunt inzetten. En in welke situaties je voor het bepalen van het toetsinkomen de scan beter kunt gebruiken dan het drie jaarsgemiddelde. Ook laten we je zien hoe jouw klant de Arbeidsmarktscan kan aanvragen. Zo kun je jouw klant goed informeren over de mogelijkheden.
» Bekijk de video
 
 
 
Hulp bij relatiebeëindiging
Met een Haircut kan verkoop met verlies voorkomen worden
Wanneer de leefsituatie van jouw klant verandert, bijvoorbeeld door een scheiding, kun je onze Beheertoets gebruiken om vast te stellen wat de maximale maandlast is.

Is de uitkomst negatief, dan moet de woning wellicht verkocht worden. Geen fijn vooruitzicht, want vaak wil de klant de woning behouden. De huizenprijzen dalen nu bovendien na jaren van stijging en de gemiddelde verkoopprijs is lager dan een jaar geleden. Hiermee neemt de kans toe dat bij verkoop een restschuld overblijft.

Om woningverkoop te voorkomen kan NHG in sommige gevallen helpen met de Haircut-regeling. Hiermee worden de maandlasten lager, waardoor de hypotheek weer betaalbaar wordt gemaakt. Een Haircut kan via de geldverstrekker bij ons aangevraagd worden. Wil je de inzet van een Haircut met ons bespreken? Neem dan contact op met ons team Operations via 030 55 00 520.
 
 
Accepteren hypotheek op basis van Brondata
Poll: maak jij al gebruik van de IBL bij een hypotheekaanvraag? 
In december 2022 is het Convenant Brondata getekend. Met dit convenant  willen we het als hypotheeksector mogelijk maken voor consumenten om per 1 januari 2025 een hypotheek af te sluiten op basis van alleen data, dus volledig documentloos. Inmiddels hebben meer dan 60 marktpartijen het convenant ondertekend!

Een eerste mijlpaal binnen het convenant zou bijvoorbeeld de standaardisatie van de Inkomensbepaling Loondienst (IBL) kunnen zijn. Hiermee wordt voor bepaalde doelgroepen de werkgeversverklaring vervangen door het UWV verzekeringsbericht. NHG accepteert de Inkomensbepaling Loondienst al geruime tijd. Maak jij al gebruik van de IBL?
» Laat het ons weten
 
 
 
Is de gratis NHG brochure al onderdeel van jouw advies? 
Het is belangrijk dat woningkopers weten wat ze aan NHG hebben. Om ze goed te informeren is een brochure opgesteld waarin de voordelen van een hypotheek met NHG op een rij worden gezet.
Je bestelt de brochure eenvoudig en kosteloos op onze website.
» Bestel brochures
 
 
 
NHG e-learnings: snel op de hoogte van de mogelijkheden in 2023
Is jouw kennis over NHG actueel? Via onze e-learnings ben je snel op de hoogte van de mogelijkheden met NHG in 2023. In de e-learning Acceptatie met NHG komen onderwerpen als verduurzaming en erfpacht en kortingsconstructies aan bod. In de e-learning Woningbehoud met NHG kom je meer te weten over wat er mogelijk is als je klant in een life event terecht is. Ook behaal je met het volgen van de e-learnings SEH-PE punten. 
» Lees meer
 
 
 
Kom werken bij NHG!
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's
Wil jij werken op het snijvlak van consumenten, overheid en marktpartijen? Met veel ruimte om grenzen te verleggen en oplossingen te ontwikkelen. Op weg naar een goed functionerende woningmarkt voor iedere Nederlander.

Openstaande vacatures:

Specialist Dienstverlening Service Center
Zet jij service en de klant op één? Ben je een kei in het communiceren met verschillende doelgroepen via diverse kanalen en wil je de spil zijn in de hypotheekmarkt? Pak dan je kans om samen met NHG verder te professionaliseren op het gebied van service en dienstverlening.

Productmanager
Wil je met jouw kennis en ervaring een verschil maken in de hypotheekmarkt? Spreekt het je aan om aan de wieg staan van nieuwe proposities van NHG, en werk je graag bij een vernieuwende organisatie met een maatschappelijk karakter?

Senior Beleidsadviseur
Denk jij graag na over strategische vraagstukken en wil je met jouw adviezen de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt verbeteren? Weet jij, met je verbindende persoonlijkheid, politiek bestuurlijk draagvlak te creëren voor de plannen van NHG?
» Naar de vacatures
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2023 NHG