Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #3
 september 2023
Verduurzamen? Dit is het startpunt voor jouw klant
Een betrouwbaar energieadvies
Woningkopers kijken steeds kritischer naar het energielabel van de woning. Terecht, want met het label weet je hoe energiezuinig je huis is en wat het betekent voor de energierekening. Maar waar kan je klant terecht voor een betrouwbaar energieadvies tijdens of na het rondkrijgen van de financiering?
Wij gingen in gesprek met Hugo Breuers, zelf energieadviseur en bestuurslid van de beroepsvereniging FedEc.
» Lees het advies en tip je klant
 
 
 
Pilot ‘Duurhuur’ stopt, onze aandacht voor duurhuurders niet
Meer mogelijk dan gedachtbinnen reguliere leennormen
We stoppen met de pilot ‘Duurhuur’ die we samen met Aegon, BLG Wonen, Florius, ING en Vereniging Eigen Huis hebben opgezet. Door de veranderde marktomstandigheden biedt de pilot niet langer de beoogde oplossing. Wel hebben enkele honderden duurhuurders binnen de reguliere leennormen een woningfinanciering kunnen krijgen. Samen met de deelnemende partijen kijken we terug op een goede samenwerking. We zijn het erover eens dat als een oplossing op een bepaald moment onvoldoende effect heeft, mede door veranderende marktomstandigheden, je ook moet durven stoppen. 

Lees meer over de veranderde marktomstandigheden en welke impact dat heeft gehad op het succes van de pilot.
» Lees meer
 
 
 
Voorgenomen wijzigingen Voorwaarden en normen 2024
Primeur ketenpartnerevent 
Het einde van het jaar komt in zicht, dus ook de nieuwe V&N komen er weer aan. We hebben de voorgenomen wijzigingen op 7 september tijdens het jaarlijkse V&N event gedeeld met ketenpartners. Het event was geslaagd en we hebben goede feedback ontvangen vanuit ketenpartners. Ben je benieuwd naar de voorgenomen wijzigingen? 
» Je vindt ze hier
 
 
 
Nieuwe opzet en stijl voor V&N
De regels voor een lening met NHG worden duidelijker en gebruiksvriendelijker
Naast de jaarlijkse inhoudelijke wijzigingen voeren we ook verbeteringen door in de indeling en stijl van de V&N. Zo zijn ze herschreven in heldere en begrijpelijke taal en schrappen we wat overbodig is, zoals regelgeving waaraan al voldaan moet worden. Dit geeft meer duidelijkheid aan geldverstrekkers en adviseurs over hoe de regels werken en wat de rol van NHG is. Zo zorgen we met elkaar voor het beste resultaat voor de klant. 
» Lees meer op onze innovatiepagina
 
 
 
Zien we jou op HypoVak 2023? 
Op 5 oktober zijn wij met een stand aanwezig op de 20ste editie van HypoVak in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Het thema is dit jaar ‘Bouwen aan een zekere toekomst’.
Ben jij ook op HypoVak? We ontmoeten je graag op de beurs of in onze stand!
» HypoVak.nl
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2023 NHG