Expertinformatie voor beheerprofessionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Infobulletin Operations
 
Editie #3
3 oktober 2023

In dit infobulletin vind je beheerinformatie en lees je het laatste nieuws van onze afdeling Operations.

Uit scheidingsstatistieken blijkt dat in deze periode veel stellen uit elkaar gaan, zowel vanuit een huwelijk als geregistreerd partnerschap. In deze editie hebben we daarom extra aandacht voor beheermogelijkheden met NHG bij relatiebeeïndiging.

Kunnen we met je meedenken? Neem dan contact met ons op. Bel naar 030 5500 520 en vraag naar Jeroen, René, Marcel, René of Sandra. Of stuur een mail naar operations@nhg.nl. We horen graag van je!

Team Operations NHG

 
 
Expertinformatie: Gebruik NHG-toetsen bij relatiebeëindiging
Krijgt een consument te maken met een relatiebreuk? En wil je controleren of de lening in die situatie nog betaalbaar is? Dan kun je daar zowel de Beheertoets als de NHG-toets voor gebruiken. Welke toets je inzet hangt af van de specifieke situatie van de consument.  In dit artikel lees je wanneer je welke toets kiest en hoe je die gebruikt.
» Lees verder
 
 
 
V&N in 2024 duidelijker en gebruiksvriendelijker
'Beheer' krijgt eigen deel in nieuwe opzet
Vanaf 1 januari 2024 gelden gewijzigde V&N. Zoals je in het vorige infobulletin hebt kunnen lezen voeren we, naast een aantal inhoudelijke wijzigingen, ook veranderingen door in de stijl en opzet. 

Zo bestaan de V&N in 2024 uit verschillende delen, waaronder het deel 'Beheer'. Hierin staan alle regels voor het veranderen van de afspraken die met de consument zijn gemaakt over de lening. Je leest er hoe een geldverstrekker de lening mag aanpassen en welke regels gelden als een consument een lening wil oversluiten.

Deze nieuwe opzet is gebruiksvriendelijker en geeft jou als beheerprofessional meer duidelijkheid over hoe de regels werken en wat de rol van NHG is. Zo realiseren we samen het beste resultaat voor de klant!
» Lees meer over het vernieuwen van de V&N
 
 
 
Veel hypotheekbezitters hebben financiële stress
Aandacht voor (mogelijke) betaalproblemen noodzakelijk

20% van de Nederlanders met een koopwoning en hypotheek maakt zich zorgen over zijn financiële situatie. Dat blijkt uit onderzoek dat we eerder dit jaar hebben uitgevoerd. Ondanks die zorgen schakelt de helft van de respondenten geen hulp of adviseur in bij (dreigende) betaalproblemen. Redenen hiervoor zijn de advieskosten en de wens om het zelf op te lossen. Ook spelen schaamte en een gebrek aan vertrouwen een rol. 

Arthur van de Woestijne, Manager Dienstverlening bij NHG: "Het is duidelijk dat we als keten aandacht moeten blijven houden voor het op tijd signaleren, voorkomen en ondersteunen bij betalingsproblemen. Als NHG zijn we graag onderdeel van de oplossing, we werken daarvoor intensief samen met geldverstrekkers aan oplossingen op maat. Maatregelen die effectief en efficiënt zijn standaardiseren we in onze regelgeving. Zo kunnen mensen in hun huis blijven wonen, ook als het tegenzit.”

» Lees meer over de onderzoeksresultaten
 
 
 
Ontmoet ons op HypoVak 2023
Een deel van ons team Operations is op 5 oktober aanwezig op de 20ste editie van HypoVak in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Het thema is dit jaar ‘Bouwen aan een zekere toekomst’.
Ben jij ook op HypoVak? We ontmoeten je graag op de beurs of in onze NHG stand!
» HypoVak.nl
 
 
Ontvang je de NHG nieuwsbrief al?

Ken je de  NHG nieuwsbrief voor professionals al? We brengen je hiermee  op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden met NHG. Je kunt ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief in je mailbox verwachten.

Op onze website vind je alle eerder verschenen nieuwsbrieven, met een mogelijkheid om je eenvoudig te abonneren.
» NHG nieuwsbrieven
   
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2023 NHG