Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
April 2024 
Iedereen wil gewoon goed wonen
Help jij mee?
Wist je dat er bijna 23.000 appartementen te koop staan op Funda? Ruim een kwart daarvan heeft een energielabel C of lager. In de media lezen we dat kopers het energielabel links laten liggen. Daar kan jij een helpende hand bieden!  Dankzij onze samenwerking met SVn bieden wij appartementseigenaren in kleine VvE’s een aantrekkelijke lening met borg van NHG. Voor verduurzaming én onderhoud. Steeds meer gemeentes maken daar gebruik van. Bekijk de mogelijkheden en neem het mee in het gesprek met je klant. Zo helpen we samen appartementseigenaren verduurzamen. 
» Lees meer over NHG borg voor kleine VvE's
 
 
 
Maakt de gratis NHG brochure al onderdeel uit van jouw advies?
Als professional kun je kosteloos de NHG brochure 'Prettig wonen en verantwoord lenen met NHG' bestellen, om zo jouw klanten te informeren over de voordelen van NHG.
De brochure is ook online te lezen en te delen via www.nhg.nl/brochure.
» Bestel via het contactformulier
 
 
 
BKR buitenland toetsing voor België tijdelijk niet mogelijk
Wil je een lening met NHG verstrekken aan een consument die in België woont of woonde? Of de Belgische nationaliteit heeft? Dan voer je een BKR buitenland toets uit om te bepalen of de consument in dat land geregistreerde kredieten heeft. Van 1 mei tot 1 oktober van dit jaar biedt BKR tijdelijk niet de mogelijkheid om zo'n toets voor België te doen. Voor die periode zullen wij de BKR buitenland toets voor België daarom niet verplicht stellen. De datum van het bindend aanbod is hierbij bepalend. Benieuwd naar alle acceptatieregels van NHG? Die vind je in deel C van onze Voorwaarden en normen.
» Bekijk de NHG acceptatieregels
 
 
 
De NHG woningbehoud-tools
Wanneer er een betalingsachterstand is of dreigt te ontstaan op de lening van een consument, zijn er diverse middelen die een geldverstrekker kan gebruiken om de betaalbaarheid te verbeteren en het behoud van de woning te realiseren. NHG biedt bijvoorbeeld ondersteuning door aanpassingen aan een hypotheek met NHG toe te staan of door hulp te vergoeden. Of financiële verplichtingen te herfinancieren in een aanvullend leningdeel met NHG-borgstelling. Dit zijn de woningbehoud-tools. Een geldverstrekker kan zelf besluiten om deze tools in te zetten want dit is niet verplicht.
» Lees meer over de woningbehoud-tools in onze V&N
 
 
 
Deel je mening!
Wat vind jij van de nieuwe Voorwaarden en normen 2024?
We zijn benieuwd naar jouw ervaring met de nieuwe Voorwaarden en normen (V&N), zodat we deze verder kunnen verbeteren. In de V&N beschrijven we wat de actuele regels zijn voor een lening met NHG. De V&N die per 1 januari 2024 gelden zijn herschreven in heldere en begrijpelijke taal. Ook is geschrapt wat overbodig is, zoals regelgeving waaraan al voldaan moet worden. Dat is gedaan met zo min mogelijk inhoudelijke wijzigingen.
» Vul de korte vragenlijst in
 
 
 
NHG al 30 jaar unieke speler op de hypotheekmarkt
In 1993 werd het WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) opgericht. Het product Nationale Hypotheek Garantie volgde in 1995. Inmiddels ken je zowel ons product als organisatie als 'NHG'.

Enkele opvallende cijfers: in de afgelopen 30 jaar hebben ruim 2,8 miljoen woningeigenaren een hypotheek met NHG kunnen afsluiten waarvan ruim 2,15 miljoen voor de aankoop van een woning. In die tijd hebben we iets meer dan één miljard euro aan verliesdeclaraties uitgekeerd. Zo kregen banken het geleende geld terug en bleven consumenten niet met een restschuld zitten.

Ook de komende jaren zetten we ons in voor een betaalbaar en duurzaam thuis waar je kunt gaan en blijven wonen, ook als het tegenzit. 

In november van het afgelopen jaar trapten we ons jubileumjaar af met een event waarin we onder andere vooruitblikten met een futurist en in een rondetafelgesprek met specialisten. 
» Lees de jubileumpublicatie 'Hypotheekadviseur van de toekomst is een hologram'  
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2024 NHG