Actualiteiten en ontwikkelingen bij NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Juni 2024
1 op de 4 Nederlanders met eigen woning ervaart stress
Woonlastenmonitor van NHG geeft inzicht in de betaalbaarheid van hypotheken 

De financiële situatie is voor veel woningbezitters met een hypotheek een bron van zorg, dat blijkt uit de resultaten uit de monitor. Terwijl de achterstanden op hypotheken historisch laag zijn, geeft maar liefst 40% van de woningeigenaren aan net, of niet genoeg inkomen te hebben om rond te komen. Ook geeft grote groep Nederlanders aan wakker te liggen vanwege financiële zorgen. Maar liefst 1 op de 4 mensen slaapt slecht, heeft stress of voelt zich moedeloos. Dit blijkt uit de Woonlastenmonitor die NHG vorig maand voor het eerst uitbracht.

Deze tool laat zien hoe betaalbaar de woonlasten zijn voor mensen met een hypotheek in Nederland. Hiervoor combineren we informatie over betalingsachterstanden met onderzoek naar hoe huiseigenaren zich voelen over hun financiën. Hiermee maakt NHG ontwikkelingen rondom schuldenproblematiek bij woningeigenaren inzichtelijk, met als doel om de financiële problemen en zorgen van huiseigenaren beter te begrijpen en waar mogelijk te verbeteren. 

» Bekijk alle inzichten uit de Woonlastenmonitor
 
 

“Ik zou het heel mooi vinden als geldverstrekkers en adviesketens naar ons toe komen.
‘Joh, we hebben nog wel interessante data voor de Woonlastenmonitor, misschien kunnen we jullie helpen?’ Dat zou geweldig zijn.” 

Arthur van de Woestijne, Manager Dienstverlening NHG

 
 
Zet jij de Arbeidsmarktscan al in voor jouw klanten?
Bekijk de video waarin we uitleggen hoe je de Arbeidsmarktscan toepast in de praktijk
In deze video vertelt productmanager Marcel Sippekamp over de Arbeidsmarktscan. Na het bekijken van de video weet je voor welke klanten je de scan kunt inzetten. En in welke situaties je voor het bepalen van het toetsinkomen de scan beter kunt gebruiken dan het drie jaarsgemiddelde. Ook laten we je zien hoe jouw klant de Arbeidsmarktscan kan aanvragen. Zo kun je jouw klant goed informeren over de mogelijkheden.  
» Bekijk de video
 
 
 
Meer hypotheekruimte voor verduurzaming 
Sinds begin dit jaar is de leenruimte gekoppeld aan het energielabel. Dat betekent dat je klant op het inkomen meer mag lenen voor een huis met een energielabel D of beter. Wil je klant een hypotheek afsluiten voor een woning met een slechter label? Dan heeft je klant geen extra leenruimte op het inkomen, maar mag er wel extra geleend worden voor verduurzaming. Zo mag er tot 20.000 extra geleend worden voor een label E of lager, en voor een A of B label tot € 10.000. Dat kan heel makkelijk met het Energiebespaarbudget (EBB). Een slimme keuze, want de energierekening gaat omlaag en de woningwaarde stijgt. Bekijk de mogelijkheden die er zijn voor jouw klant en neem het mee in je adviesgesprek. 
» Bekijk de mogelijkheden
 
 
 
Een hypotheek voor ondernemers dankzij IKV
Met de Inkomensverklaring Ondernemer (IKV) krijgt elke ondernemer die langer dan één jaar zelfstandig werkt, toegang tot een hypotheek met NHG. Deze verklaring is een grondige analyse van de hele onderneming over de afgelopen 3 jaar (of korter als de onderneming nog niet zo lang bestaat). Hiermee wordt het toetsinkomen vastgesteld.
 
Zo wordt het proces van het verkrijgen van een hypotheek voor ondernemers makkelijker en heeft de geldverstrekker vooraf duidelijkheid en zekerheid over het inkomen voor toetsing.
» Lees meer
 
 
 
Kom je werken bij NHG?
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!
Wil jij werken op het snijvlak van consumenten, overheid en marktpartijen? Met veel ruimte om grenzen te verleggen en oplossingen te ontwikkelen. Op weg naar een goed functionerende woningmarkt voor iedere Nederlander.
Wij zoeken nieuwe collega's; in het bijzonder een senior beleidsadviseur en een cloud data engineer
» Deze nieuwe collega's zoeken wij
 
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2024 NHG