Expertinformatie voor beheerprofessionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Infobulletin Operations
 
Editie #1
27 maart 2022
Hierbij het eerste infobulletin van 2022!
In ons infobulletin vind jij speciale informatie, die interessant is voor jou als ketenpartner. We hopen dat deze informatie jou helpt, maar ook dat je contact met ons opneemt als je ergens meer over wilt weten!

Bel naar 030 5500 520 of stuur een mail naar operations@nhg.nl. We horen graag van je.

Team Operations NHG
 
 
Maak kennis met... Arthur van de Woestijne

Vanaf 2019 werk ik voor NHG. In mijn rol als manager Dienstverlening ben ik naast de
dagelijkse operationele verantwoordelijkheid voor onze productadministratie, klantcontact en de operationele samenwerking voor beheer ook bezig met het continue verbeteren en digitaliseren van onze dienstverlening. Mijn achtergrond in IT komt daarbij goed van pas. 

Betere service voor de consument
Zo realiseren wij op dit moment samen met jullie het project ‘Digitaliseren klantreis beheer’. In dit project draait het om 2 speerpunten. Ten eerste: het automatiseren van onze gezamenlijke werkprocessen. Ten tweede: onderling dossierdata met elkaar uitwisselen met geautomatiseerde koppelingen. Consumenten kunnen hierdoor sneller en beter geholpen worden. Een geruststellende gedachte, mocht in de toekomst het aantal beheerdossiers oplopen.

Woningbehoud
Mensen denken bij NHG vaak aan de rentekorting, of aan het vangnet na een verkoop met verlies. Dat wij het thema woningbehoud steeds meer centraal stellen, is nog minder bekend. Samen met mijn collega’s sta ik iedere dag klaar om professionals te helpen. In situaties bij een (onverwacht) life-event is er vaak meer mogelijk met een hypotheek met NHG dan je denkt.

De samenwerking die wij ervaren met jullie geeft mij veel voldoening in mijn werk. Het maatschappelijke karakter van NHG is daarbij voor mij echt een meerwaarde. Neem vooral contact met ons op bij vragen over mogelijkheden. Samen leveren we toegevoegde waarde voor de consument.

Groet,
Arthur

PS. In het vorige infobulletin stelde mijn collega Jeroen zich aan je voor. Lees het hier terug.

 
 
Expertinfo: Verzoek Uitzondering in Beheer
Jullie bellen, chatten en mailen ons (gelukkig!) elke dag met vragen. Hieronder vind je het antwoord op een vraag die regelmatig gesteld wordt. Wil je na het lezen meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Vraag: In welke situaties kan een VUB worden ingediend?
Soms sluit het resultaat van de NHG beheertoets niet aan op het resultaat van het NIBUD begrotingsformulier. Dan kan een Verzoek Uitzondering in Beheer (VUB) uitkomst bieden. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Het komt steeds vaker dat consumenten door een onverwacht life-event, zoals een scheiding of baanverlies, betalingsproblemen bij hun hypotheek ondervinden. Het is belangrijk dat de getroffen consument inzichtelijk krijgt, wat de toetslast en de toegestane maandlast wordt. Hier kan de NHG Beheertoets voor gebruikt worden.

In sommige gevallen sluit het resultaat niet aan op het NIBUD begrotingsformulier. Als de geldnemer direct hulp nodig heeft, terwijl de reguliere voorwaarden en normen van NHG geen uitkomst bieden, kijken we verder. Met een goed onderbouwde motivatie van de adviseur kan een VUB aan de geldverstrekker worden voorgesteld.

Hoe dat werkt lees je in het volledige artikel.
» Lees hier verder

 

 
 
Waar wil jij meer over lezen?
Laat het ons weten, dan besteden we hier in volgende infobulletins aandacht aan.
  • Gebruik van de Beheertoets
  • Inzet van een Verzoek Uitzondering in Beheer
  • Of geef zelf een onderwerp aan
» Kies hier de onderwerpen

 

 
 
Nieuw: Kennissessies
Vraag een NHG Kennissessie aan!
Willen jij en je collega’s meer weten over het voorkomen van de verkoop van een woning? Er is een scala aan mogelijkheden om tot een duurzame en verantwoorde oplossing te komen. Vraag een kosteloze NHG kennissessie aan! Hiermee ben je eenvoudig up-to-date over de mogelijkheden met NHG in beheer.

We maken de komende maanden extra tijd vrij om teams tijdens een interactieve sessie bij te praten. Met praktijkvoorbeelden geven we inzicht en handvatten.
» Meer informatie of een sessie plannen? 

 

 
 
Nog geen abonnee?
Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van al het nieuws vanuit de afdeling Operations  van NHG
» Meld je aan
   
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG