Expertinformatie voor beheerprofessionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Infobulletin Operations
 
5 juli 2022
Beste relatie,

Dit Infobulletin staat weer vol nieuws en informatie voor beheerprofessionals. We hopen dat dit jou helpt, maar ook dat je contact met ons opneemt als je ergens meer over wilt weten!

Je kunt ons bereiken op 030 5500 520 of stuur een mail naar operations@nhg.nl. We horen graag van je.

Team Operations NHG

 
 
Onderzoek: VUB nog niet in hele markt bekend
Als er een uitzondering op de NHG-regelgeving nodig is om de lening verantwoord en duurzaam voort te zetten, kan een Verzoek Uitzondering in Beheer (VUB) bij ons worden ingediend door de geldverstrekker. De adviseur kan dit voorstellen aan de geldverstrekker.

Uit onderzoek onder gebruikers van Mijn NHG blijkt dat ongeveer een derde van de geldverstrekkers en iets meer dan de helft van de hypotheekadviseurs nog niet bekend is met deze mogelijkheid. En dat is zonde, want met een oplossing op maat beperken we kosten en risico‚Äôs voor alle betrokkenen én voorkomen we samen leed doordat woningen niet onnodig worden verkocht.
 
Deelnemers die door dit onderzoek bekend zijn gemaakt met de VUB geven wel in ruime meerderheid aan zich voor te kunnen stellen wel eens zo'n verzoek te zullen indienen. Daarom zullen we ons de komende tijd  extra inzetten om de mogelijkheden breder onder de aandacht te brengen bij ketenpartners.
 
Ben jij benieuwd in welke situaties een VUB ingediend kan worden? In dit artikel op onze website zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.
» Lees meer over de VUB
 
 
 
Maak kennis met... Marcel Swart

Als klantmanager heb ik veelvuldig contact met alle partijen in het hypothekenproces, maar vooral ook met de klant zelf. Samen met mijn collega klantmanagers ben ik altijd op zoek naar de beste oplossing voor onze klanten. Mijn expertise ligt vooral in de beoordeling van kwijtschelding, bezwaren en het regrestraject.

Kwijtschelding
Naast mijn werkzaamheden om - al dan niet via oplossingen op maat - woningbehoud te realiseren, zoek ik altijd mogelijkheden om een eventuele restschuld kwijt te schelden. Want dat is vaak de voornaamste reden waarom iemand een hypotheek mét NHG afsluit.
 
Helaas komt het wel eens voor dat een klant niet in aanmerking komt voor kwijtschelding . Dan zetten wij ons in voor een goede betalingsregeling. Die regeling - via onze partner BCM Global - is er in alle gevallen op gericht om onze klant zo snel als mogelijk weer een schuldenvrije toekomst te bieden.

Werken bij NHG
Het mooie aan het werken bij NHG is dat je echt iets kan betekenen voor je klant. Samen met de andere klantmanagers zetten we ons iedere dag in om het beste resultaat voor de klant te krijgen. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar samen met het intermediair en de geldverstrekker.

Sparringspartner
Wil jij voor je klant meer weten, bijvoorbeeld over de kwijtscheldingsregeling of het regrestraject? Neem dan contact met ons op. Benader ons vooral ook als je op zoek bent naar een oplossing op maat bij een life-event. Er kan vaak meer dan je denkt!

Groet,
Marcel

PS. In het vorige infobulletin stelde mijn manager Arthur zich aan je voor. Lees het hier terug.

 
 
Expertinfo: IKV in beheersituaties
Vraag: Welke Inkomensverklaring Ondernemer is nodig in beheer?
Het komt steeds vaker voor dat een ondernemer in beheer een inkomensverklaring moet laten opstellen. Een aantal geldverstrekkers kan zelf een Inkomensverklaring Ondernemer opstellen, maar vaak wordt dit gedaan door een rekenexpert. Het is dan van belang dat bij het aanvragen duidelijk wordt aangegeven dat deze verklaring betrekking heeft op een beheerdossier. 

De rekenexpert beoordeelt of de onderneming een solide organisatie is en zal een toetsinkomen vaststellen waarmee gekeken kan worden of woningbehoud kan worden gerealiseerd. De rekenexpert mag daarbij afwijken van het toetskader, als hij inschat dat dit verantwoord is. Zo kan een ondernemer die door een life-event de hypotheeklasten niet meer kan betalen geholpen worden. 

In het beheerproces kan uiteraard altijd afgestemd worden met NHG, wij denken graag mee.

Nog geen abonnee?
Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van al het nieuws over beheer vanuit NHG.
» Meld je aan
   
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG