Expertinformatie voor beheerprofessionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Infobulletin Operations
 
Editie #3
29 september 2022
Beste relatie,

Wil jij meer weten over mogelijkheden met NHG in beheersituaties? In dit infobulletin vind je beheerinformatie en lees je het laatste nieuws van onze afdeling Operations. We hopen dat dit jou helpt, maar ook dat je contact met ons opneemt als je vragen of ideeën hebt.

Bel naar 030 5500 520 en vraag naar Jeroen, René, Marcel, René of Sandra. Of stuur een mail naar operations@nhg.nl. We horen graag van je!

Team Operations NHG
 
 
Update: V&N 2023
NHG zet zich samen met de markt in voor verantwoorde woonfinanciering. We voeren regelmatig wijzigingen door om diensten en producten te verbeteren en passen daar de Voorwaarden & Normen (V&N) van NHG op aan. Per 1 januari 2023 zullen daarom nieuwe V&N van kracht zijn. Hieronder lees je wat er verandert met betrekking tot beheer.

Eisen aan gedeeltelijk royement 
We brengen verbeteringen aan in het proces bij gedeeltelijk royement. In een aantal situaties zullen we geen aflossing en/of taxatie meer verplicht stellen. Bijvoorbeeld wanneer het gedeelte van de vrij te geven zekerheden beperkt is. 

Woningbehoud 
De uitzonderingsverzoeken die we ontvangen laten een duidelijke behoefte zien om meer mogelijk te maken om woningbehoud te realiseren dan norm B2 toelaat. Geldverstrekkers zouden geen drempels mogen ervaren om hypotheken met NHG te beheren én we geloven dat consumenten in gelijke situaties gelijk behandeld moeten worden. We gaan daarom per 1 januari 2023  bij het bepalen van het aflosvrije gedeelte van de lening (bij een bestaande eigen woningschuld), uit van maximaal 50% van de marktwaarde van de woning op het moment het wijzigen of vervangen van de lening. Nu wordt uitgegaan van maximaal 50% van de oorspronkelijke waarde van de woning. 

Door deze aanpassing past de mate van aflossingsvrij beter bij de actuele marktsituatie en kan voor meer klanten in een beheersituatie woningbehoud worden gerealiseerd. 

OHA-eisen bij duurzaam vertrek partner 
De huidige woningmarkt maakt het na een relatiebeëindiging moeilijk voor een vertrekkende partner om een nieuwe woning te vinden. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om bij hoofdelijk ontslag de woning direct duurzaam te verlaten. Wij onderzoeken de mogelijkheden om hoofdelijk ontslag te realiseren, zonder dat de vertrekkende partner direct de woning duurzaam moet hebben verlaten. Een mogelijke oplossing die onderzocht wordt is een ontruimingsverkaring. 

Ben je benieuwd wat er verder gaat veranderen per 1 januari, en waarom? Kijk dan op onze website, daar vind je een compleet overzicht.
» De voorgenomen wijzigingen op een rij
 
 
 
Maak kennis met... Sandra van den Berg

Klanten stellen mij regelmatig vragen over hun financiële situatie vanwege een ingrijpende gebeurtenis in hun leven of over hun betalingsregeling bij NHG. Vaak zijn dit lastige vragen om te stellen aan een onbekend persoon. En toch doen klanten dat! Soms is alleen een luisterend oor al voldoende, maar vaak ook niet. Daarom vind ik het belangrijk om samen met de klant op zoek te gaan naar een passende oplossing voor hun situatie. 

Werkplezier 
Wij krijgen regelmatig positieve reacties van klanten dat ze onze hulp waarderen. Dit geeft mij positieve energie en zorgt ervoor dat ik mijn werk als waardevol ervaar. Ook mijn collega’s zorgen ervoor dat ik werken bij NHG prettig vind. We zijn een hecht team en maken gebruik van elkaars sterke eigenschappen.

Ondersteuning 
Naast de productiewerkzaamheden faciliteer ik ons team grotendeels voor de planning en interne organisatie. De afwisseling tussen deze taken zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft.  

Vragen 
Heb je vragen over een specifieke beheersituatie, een kwijtscheldingsregeling of heb je samen met je team behoefte aan VUB-kennissessie? Neem dan contact met ons op! Er kan vaak meer dan je denkt. 

Groet, 
Sandra 

PS. In het vorige infobulletin stelde mijn collega Marcel zich aan je voor. Je leest het artikel hier terug.

 
 
Kennissessie VUB
Kan een klant geholpen worden door de lening te herstructureren, maar lukt dit niet binnen de reguliere Voorwaarden en Normen? Met behulp van een Uitzondering in Beheer (VUB) kan de lening wellicht wel verantwoord worden voortgezet met de borgstelling van NHG. Geldverstrekkers kunnen een VUB voorstellen via Mijn NHG, het portaal voor professionals.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, dan is een kennissessie VUB misschien wel een goed idee voor jou en je team! Wij verzorgen deze sessies online of op locatie. 

Onlangs waren René van der Heeft en René van Hilten bij Quion (zie foto) en Nationale-Nederlanden. Margret Buitendijk van NN en Noël Philips van Quion delen graag hun ervaringen.  

Wat is de reden om deze kennissessie bij te wonen? 
Noël: "Acceptanten van Quion worden op dit moment ingewerkt voor het proces hoofdelijk ontslag. NHG speelt hierin een belangrijke rol. Wij vinden het belangrijk om te weten wat we samen met NHG en de adviseur voor klanten kunnen betekenen. De uitleg door NHG zelf over dit proces in dit opleidingstraject is een mooie toevoeging!" Margret: "We willen binnen onze organisatie het bewustzijn vergroten van de mogelijkheden bij NHG. Er is vaak meer mogelijk dan we in eerste instantie denken. We willen graag voorkomen dat wij NHG van leningen afhalen."

Vinden jullie het zinvol om deze sessie periodiek te volgen? 
Noël: "Deze sessie helpt ons om voor meer klanten een passende oplossing te vinden bij een ingrijpend life-event. Het lijkt ons zinvol als deze sessie jaarlijks herhaald wordt." Margret: "Zeker! Dit is inmiddels onze tweede sessie. Eerst heeft het team Ontslagdesk de sessie gevolgd. Nu was onze werkstroom Omzetten aan de beurt. Iets wat veel aandacht krijgt, blijft beter hangen." 

Ben jij ook geïnteresseerd in een kennissessie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
» Meer informatie of een sessie plannen
 
 
 
Waar wil jij meer over lezen?
Laat het ons weten, dan besteden we hier in volgende infobulletins aandacht aan.
  • Gebruik van de Beheertoets
  • Inzet van een Verzoek Uitzondering in Beheer
  • Of geef zelf een onderwerp aan
» Kies hier de onderwerpen

 

 
Nog geen abonnee?
Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van al het nieuws vanuit de afdeling Operations van NHG.
» Meld je aan
   
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG