Expertinformatie voor beheerprofessionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Infobulletin Operations
 
Editie #2
26 juni 2023

In dit infobulletin vind je beheerinformatie en lees je het laatste nieuws van onze afdeling Operations.

Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op. Bel naar 030 5500 520 en vraag naar Jeroen, René, Marcel, René of Sandra. Of stuur een mail naar operations@nhg.nl. We horen graag van je!

Team Operations NHG

 
 
Maak kennis met... Rob Eikelenboom, Vastgoedmanager

Sinds april 2023 werk ik als Vastgoedmanager bij NHG. Toen mijn voorganger, Jaap Dekker, besloot met pensioen te gaan wist ik dat ik voor deze rol wilde gaan! Ik heb een achtergrond als NVM-woningmakelaar, woningmarktconsultant en beëdigd taxateur. Daarnaast heb ik bij een Nederlandse grootbank gewerkt waar
ik de vastgoed gerelateerde problemen bij particuliere woninghypotheken heb opgelost. Vanuit die rol was ik onder andere ook betrokken bij de executieveilingen, het beheren van vastgoed en het onderhouden van de externe relaties van de bijzonder beheer afdeling.

Vastgoedmanager bij NHG
Binnen NHG ben ik onder meer verantwoordelijk voor het beperken van verliezen in het geval een geldverstrekker besluit om tot veiling van het onderpand over te gaan. Het is algemeen bekend dat een woning op de executieveiling minder kan opbrengen dan in de vrije markt met een meewerkende eigenaar. Samen met mijn team bepaal ik vóór de veiling wat de woning waard is en zorg dat tijdens de feitelijke veiling dit bedrag ook minimaal gehaald wordt; onder andere door zelf ook mee te bieden op de woningen. Ik doe dat met veel passie en overgave omdat ik daarbij meerdere belangen dien.

Ten eerste denk ik daarbij aan de eigenaar van de woning. Die bevindt zich vaak in een kwetsbare situatie en kan door allerlei omstandigheden op dat moment niet goed voor zijn of haar eigen belangen opkomen. Ten tweede denk ik aan de geldverstrekker. Die is gebaat om zoveel mogelijk geld terug te krijgen van de uitstaande vordering. Tot slot dien ik de belangen van NHG zelf, doordat de verliesdeclaratie van de geldverstrekker minder hoog -of zelfs niet nodig- zal zijn. Het is mijn overtuiging dat ook een niet meewerkende kwetsbare klant recht heeft op een faire opbrengst van zijn of haar bezit, ondanks de uitdagende omstandigheden.

Actieve bijdrage aan de goede woningmarkt
Door het actief acteren op de executieveiling bestaat de mogelijkheid dat NHG zelf de hoogste bieder op een woning blijkt te zijn. In dat geval neem ik de woning in beheer en beoordeel ik aan de hand van het energielabel welke verduurzaming noodzakelijk is. Een voorbeeld: Op dit moment zijn wij bezig om een ingekocht appartementsrecht zodanig te verbeteren dat het energielabel van F naar B gaat en ook activeren wij de nu nog ‘slapende’ VVE. Hierdoor ontstaat er een verduurzaamd appartement dat er weer netjes bij staat én met een actieve VVE weer financierbaar is. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond voegen wij het appartementsrecht weer toe aan de bestaande woningmarkt voorraad door het via de reguliere kanalen weer te verkopen.

Samenwerking met geldverstrekkers
Ik streef naar een goede en prettige samenwerking met geldverstrekkers en hun servicers, maar ook met de notarissen en veilingorganisaties. Ik vind het belangrijk om zowel positieve als negatieve ervaringen uit de veilingpraktijk met elkaar te delen met als doel om samen een optimaal werkend executieverkoop traject te hebben en te houden.

Contact
Neem gerust contact met mij op om te sparren over vastgoed gerelateerde vragen bij NHG, posten in het algemeen en executieveilingen in het bijzonder. Ik sta er altijd voor open om vrijblijvend langs te komen of je te ontvangen op ons kantoor in Utrecht. Samen leveren we toegevoegde waarde voor de consument.

Vriendelijke groet,
Rob Eikelenboom

PS. In het vorige infobulletin stelde mijn collega Lukas de Rooij zich aan je voor. Je leest het artikel hier terug.

 
 
Vernieuwen V&N
De komende tijd zul je steeds meer horen over iets waar we achter de schermen al even mee bezig zijn: het vernieuwen van de Voorwaarden en Normen (V&N) van NHG. Doel is ze aan te passen tot een set afspraken die relevant, uniform en begrijpelijk is. Inhoudelijk niet anders, maar wel logischer opgebouwd en helder opgeschreven.

De nieuwe indeling en heldere schrijfstijl geven meer duidelijkheid aan geldverstrekkers en adviseurs over hoe de regels werken en wat de rol van NHG is. Zo zorgen we met elkaar voor het beste resultaat voor de klant. We publiceren de V&N uiterlijk 1 november 2023 op nhg.nl. De nieuwe stijl en opzet worden ook gedeeld in de ‘reguliere’ V&N events en sessies, waar de jaarlijkse inhoudelijke wijzigingen centraal staan.

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Neem dan eens een kijken op onze website, daar vind je het antwoord op veelgestelde vragen, nieuws en updates.
» Lees meer op NHG.nl
 
 
 
Vernieuwde handleidingen Mijn NHG
Om professionals beter te bedienen updaten we de handleidingen in het NHG portaal.  Zo hebben we laatst de handleiding voor de NHG Beheertoets bij ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid (OHA) aangepast. Zo bepaal je op Mijn NHG eenvoudig en betrouwbaar de betaalbaarheid van een lening bij relatiebeëindiging. Binnenkort volgen onder andere een handleiding voor het afmelden en intrekken van een lening en voor het verliesdeclaratieproces. 
» Ga naar Mijn NHG
 
 
 
Wijziging telefonische bereikbaarheid

Vanaf 1 juli veranderen de momenten waarop je ons telefonisch kunt bereiken. Het Service Center en de teams Beheer en Kwijtschelding hanteren dan dezelfde dagen en tijden:
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag 9:00-12:00, 13:00-17:00
Donderdag
11:00-12:00, 13.00-17.00

» Bekijk alle contactgegevens
 
 
Ontvang je de NHG nieuwsbrief al?

Ken je de  NHG nieuwsbrief voor professionals al? We brengen je hiermee  op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden met NHG. Je kunt ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief in je mailbox verwachten.

Op onze website vind je alle eerder verschenen nieuwsbrieven, met een mogelijkheid om je eenvoudig te abonneren.
» NHG nieuwsbrieven
   
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2023 NHG