Expertinformatie voor beheerprofessionals
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden  -  Bekijk de online versie
 
Infobulletin Operations
 
Editie #1
29 maart 2023

In dit infobulletin vind je beheerinformatie en lees je het laatste nieuws van onze afdeling Operations. We hopen dat dit jou helpt, maar ook dat je contact met ons opneemt als je vragen of ideeën hebt.

Bel naar 030 5500 520 en vraag naar Jeroen, René, Marcel, René of Sandra. Of stuur een mail naar operations@nhg.nl. We horen graag van je!

Team Operations NHG

 
 
Maak kennis met... Lukas de Rooij

Als ketenmanager ben ik de verbindende schakel tussen NHG en onze ketenpartners. Mijn focus ligt op de uitvoerende keten en ik sta constant in contact met advieskantoren, geldverstrekkers en servicers. Ik zoek altijd naar mogelijkheden om de dienstverlening in de keten te verbeteren en het zo samen voor de consument nog beter te doen. Daarnaast ben ik momenteel druk met het herontwerp van onze Voorwaarden en Normen en de nieuwe NHG meerjarenstrategie.

Verbinding 
Goed persoonlijk contact hebben en onderhouden met onze ketenpartners is belangrijk voor NHG. Daar werk ik samen met collega’s uit alle teams aan, waaronder de klantmanagers, productmanagers en beleidsadviseurs. De signalen die we ophalen vertalen we naar een betere dienstverlening. Dit lukt ons steeds beter en daar ben ik heel trots op! Tegelijk is er de drive om dit elke dag nog beter te doen. Heb je suggesties? Laat het me weten, je vindt mijn contactgegevens op onze website.

Duidelijke Voorwaarden en Normen
In de Voorwaarden en Normen (V&N) beschrijven we wat de actuele regels zijn voor een lening met NHG. Ieder jaar updaten we de V&N op onderdelen. Dit keer verbeteren wij het totaal en passen we de stijl en vorm aan. Mijn belangrijkste taak in dit traject is ervoor zorgen dat de gehele keten tijdig is aangehaakt.
 
Bij het herschrijven is een panel van geldverstrekkers en adviseurs betrokken dat meeleest en reviewt. Zo borgen we dat de V&N in 2024 relevanter, uniformer en begrijpelijker zijn. Rond de zomer verwachten we de nieuwe opzet te kunnen delen met alle ketenpartners.

Contact
Net als mijn collega’s die zich eerder hebben voorgesteld sluit ook ik af met de oproep om contact met ons op te nemen als je iets wil bespreken met NHG. Twijfel je bij wie je iets kan neerleggen? Ik zoek het graag voor je uit!

Groet, 
Lukas

PS. In het vorige infobulletin stelde mijn collega René van Hilten zich aan je voor. Je leest het artikel hier terug.

 
 
Up to date met een NHG kennissessie

De afgelopen jaren zijn bij veel geldverstrekkers medewerkers doorgestroomd naar acceptatieafdelingen. Daardoor is er nu  behoefte aan kennis over processen van woningbehoud en verliesbeperking voor nieuwe of onervaren medewerkers. 

Ook merken we aan de vragen die we dagelijks van jullie ontvangen dat de druk op de intensief beheer afdelingen toeneemt. Vragen over situaties waarbij de geldnemer de lasten niet meer kan betalen als gevolg van een life-event zijn niet nieuw. Wel het feit dat in steeds meer gevallen geen overwaarde meer bestaat, zeker bij jonge leningen. Maar hoe zat dat ook alweer? Wat kan je jouw klant aanbieden aan oplossingen? Verkopen met verlies? Of kan de woning behouden blijven?

We komen graag bij je langs om onze kennis over deze processen te delen in een kennissessie. Met praktijkvoorbeelden geven we inzicht en handvatten. Zo zijn jij en je collega's snel (weer) op de hoogte van de mogelijkheden met NHG in beheer.

De afgelopen periode hebben we bij meerdere geldverstrekkers een sessie verzorgd en hier enthousiaste reacties op ontvangen:

“De bijeenkomst van NHG was van enorme toegevoegde waarde voor zowel ons team als de teams Wonen en Herstructureren.” 

“Door de presentatie zijn alle mogelijkheden m.b.t. NHG ons nog duidelijker geworden en beseffen we dat we meer communicatie vanuit de teams vóór Team Verkoop moeten voeren over NHG.” 

“Er kwamen punten naar voren waarvan wij niet wisten dat ze mogelijk waren in samenspraak met NHG.” 

Ben je geïnteresseerd in een kennissessie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

» Ontvang informatie of plan een sessie
 
 
 
Expertinformatie: Gebruik beheercriteria bij relatiebeëindiging

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moedigt de markt aan om bij het toepassen van maatwerk bij ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid (OHA) de regels op een juiste manier toe te passen.

Je kunt hierbij NHG beheercriteria gebruiken. De beheercriteria zijn daarnaast van belang als objectieve maatstaf bij (dreigende) betalingsproblemen en bij inzet van het vangnet van NHG. In dit artikel lichten we toe hoe dit jou kan helpen bij het realiseren van een oplossing op maat voor de klant.

» Lees meer
 
 
Ontvang je de NHG nieuwsbrief al?

Ken je de  NHG nieuwsbrief voor professionals al? We brengen je hiermee  op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden met NHG. Je kunt ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief in je mailbox verwachten.

Op onze website vind je alle eerder verschenen nieuwsbrieven, met een mogelijkheid om je eenvoudig te abonneren.
» NHG nieuwsbrieven
   
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2023 NHG